d-en-o

Uitdaging

Dordrecht en Omstreken(D en O) is de oudste uitvaartverzorger van Dordrecht en omstreken. De onderneming is gemoderniseerd en heeft alle faciliteiten in huis, die bij zo’n onderneming horen. Daarnaast heeft de branche te maken met een laag imago, tenslotte ben je verantwoordelijk voor het laatste ceremonieel in een mensenleven en vindt men er nog steeds iets van dat er verdiend wordt aan andermans leed (waar doktoren geen last van hebben). De uitvaartbranche wordt gezien als een soort maatschappelijke dienst, terwijl het een bedrijfstak is.

D en O heeft DONKERVOORT gevraagd om een esthetische website op te zetten met een hoog gebruiksgemak en gebruikerservaring, die duidelijk maakt aan de veeleisende klant, dat uitvaart een onderwerp is waar men over nadenkt. Dat is precies wat we gedaan hebben.

Oplossing

We hebben onderzoek gedaan naar publicaties over en in de branche en hebben een uitgebreide concurrentieanalyse gemaakt. We hebben naar aanleiding van de onderzoeksuitkomsten een aantal brainstorms belegd met de klant en vooral geluisterd naar de medewerkers aan de basis. We hebben gezocht naar een centraal thema dat het beeld van D en O weergeeft als een moderne onderneming die alle zorgen over de voorbereidingen en uitvoering van een uitvaart bij families volledig wegneemt. Toen we het thema gevonden hadden, wisten we dat het goed was. Eerlijke voorlichting, mix van mooie fotografie, een onderscheidend design en toegankelijke navigatie zijn het hart van de website. www.uitvaartdordrecht.nl